TOALETA DLA GOŚCI W DOMU JEDNORODZINNYM

Projekt obejmuje modernizację toalety zlokalizowanej w strefie dziennej domu jednorodzinnego w Łańcucie. Małą przestrzeń toalety powiększono poprzez wielkoformatowe lustro, tworząc optyczne złudzenie przestronności.

Inwestor:
Prywatny

Lokalizacja: Łańcut

Data: 2013

Powierzchnia użytkowa: 2,20 m2

Autorzy: Tomasz Huk

Idea aranżacji istniejącej, ciasnej toalety została oparta o optyczną iluzję przestronności. Poprzez zastosowanie wielkoformatowego lustra podwojono kubaturę istniejącego pomieszczenia. Niewielka powierzchnia wpłynęła również na zastosowane rozwiązania materiałowe oraz kolorystyczne. Ograniczono się do zastosowania dwóch materiałów, na tle jasnych ścian. Podłoga, jak również okładzina ścienna została wykonana z jednej tafli kamienia. Drewniana szafka umożliwia przechowywanie, ale również kryje elementy technologiczne, tworząc kolejną płaszczyznę. Całość została dopełniona efektownym oświetleniem w suficie podwieszanym oraz blendach szafki.