VIP ROOM W CONCEPT MUSIC CLUB

Projekt obejmuje aranżację strefy VIP zlokalizowanej w krakowskim klubie Concept Music Club.

Inwestor:
Prywatny

Lokalizacja: Kraków

Data: 2016

Powierzchnia użytkowa: 30,00 m2

Autorzy:
Karolina Parkitna, Tomasz Huk

Metamorfoza sali VIP krakowskiego klubu Concept Music Club przeprowadzona została według precyzyjnie określonych przez Inwestora wytycznych. Bohaterem wnętrza miała zostać jedna z najbardziej rozpoznawalnych francuskich wódek klasy premium - Ciroc Premium Vodka. Określana przez producenta mianem marki dla osób ceniących sobie elegancję, luksus i doskonałą jakość, której przeznaczeniem jest dzielenie się pasją, uczuciem i świetną atmosferą w gronie znajomych oraz celebrowanie najlepszych chwil. W zamyśle Inwestora nowa przestrzeń miała odzwierciedlać te cechy, dając poczucie luksusu, komfortu oraz nawiązywać kolorystycznie do biało-niebieskiej szaty graficznej producenta.

Wnętrze utrzymano w prostej a zarazem szlachetnej stylistyce. Jasna kolorystyka sali została przełamana szarościami w odcieniach od jasnych popieli,  przez ciemny grafit, po czerń. Zastosowane w pomieszczeniu oświetlenie, które umożliwia uzyskanie pełnej palety RGB, wprowadza nieograniczoną grę światła na białych powierzchniach wyposażenia. Akcentem kolorystycznym jest natomiast kolor niebieski nawiązujący do granatowego kamienia umieszczonego w górnej części butelki symbolizującego błękit nieba nad Gaillac.

W sali wydzielono dwie niezależne loże, wyniesione na drewnianych podestach. Modułową sofę wykończono białą elegancką skórą. Wokół loży zaprojektowano przesuwne zasłony dające możliwość kompletnego wydzielenia loży z przestrzeni sali (wykreowania intymnej przestrzeni). Dzięki takiemu zabiegowi wnętrze nadaje się idealnie do wynajęcia przez jedną dużą grupę lub dwie mniejsze.

Na ścianach przewidziano wielkoformatowe grafiki i lustra powiększające optycznie i rozświetlające wnętrze (spotęgowane lustrami wnętrze daje poczucie przestronności).

W sąsiedztwie strefy VIP zlokalizowana była łazienka, która równolegle została poddana metamorfozie. Kolorystycznie i materiałowo wnętrze toalety nawiązuje do sali. W pomieszczeniu zdecydowano się na zachowanie jasnej stylistyki, którą skomponowano z naturalnym sosnowym drewnem w postaci ażurowego sufitu.